Koska Costa Blanca on suomalaisten keskuudessa niin kovin suosittu ja koska alueelta löytyy jokaiselle jotakin, esitellään tällä sivulla Costa Blancan erilaiset alueet hieman tarkemmin. kannattaa tutustua erilaisiin alueisiin, jotta osaa valita niistä itselleen juuri sen oikean. Toisille eteläinen Costa Blanca voi olla erinomainen valinta. Jos kaipaat suomenkielisiä palveluja ja haluat elää alueella, josta löytyy muitakin suomalaisia, kannattaa suunnata eteläisen Costa Blancan alueelle. Jos sen sijaan etsit luonnonrauhaa etkä kaipaa toisten suomalaisten seuraa, on alueen pohjoisosa parempi valinta. Torrevieja on erityisen tunnettu ja suosittu suomalaisten keskuudessa ja kaupungista löytyykin runsaasti palveluja, joissa voit asioida omalla äidinkielelläsi. Ellet osaa espanjaa ja jos englanninkielentaitosikin on heikko, voi tämä seikka helpottaa huomattavasti ulkomaille muuttamista tai ulkomailla lomailua.

Eteläinen Costa Blanca

Eteläinen Costa Blanca on alue, joka sijaitsee Alicantesta katsottuna etelään. Alueen tunnetuin kaupunki on suomalaistenkin keskuudessa suosittu Torrevieja. Maastonmuodoiltaan alue on melko tasaista. Lisäksi alueelta löytyy pitkiä ja upeita hiekkarantoja ja erinomaiset ulkoilumaastot. Luonnonpuistot, sitrusviljelmät sekä golf-kentät lisäävät alueen tarjoamia mahdollisuuksia.

Torreviejan asukasluku on noin 100 000. Noin puolet kaupungin asukkaista on espanjalaisia ja noin puolet ulkomaalaisia, Torreviejassa vakituisesti asuvia asukkaita. Kaupunki on tärkeä suolantuottaja ja sen eräs tärkeimmistä elinkeinoista on turismi. Hiekkarantoja kaupungista löytyy kaikkiaan kuusi kappaletta. Suolajärviä kaupungista löytyy kaksi, minkä lisäksi kaupungissa on suurikokoisimmat suola-altaat koko Euroopan alueella. Tämä vaikuttaa Torreviejan mikroilmastoon tehden siitä leudomman kuin lähiseutujen ilmasto. Torrevieja on suosittu lomakohde sekä espanjalaisten että ulkomaalaisten keskuudessa. Tämän huomaa kesäkuukausien aikana, jolloin kaupungin väkiluku on moninkertainen verrattuna muihin vuodenaikoihin. Kaupungista on mahdollista saada suomenkielisiä palveluita, kuten kauppa- ja lääkäripalveluita. Sieltä löytyy Suomi-seura sekä suomalainen seurakunta ja ala-aste. Julkinen liikenne on hyvä ja Alicanten lentokentältä on suora ja näppärä bussiyhteys kaupunkiin. Matka kentältä kaupunkiin on noin 45 kilometriä.

Orihuela Costa sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Torreviejasta. Sieltä löytyvät alueen parhaat golf-kentät. Alue on pientaloaluetta, jonka väestö koostuu pääasiassa ulkomaalaisista. Alueen rannat ovat hyvät ja alueelta löytyy myös Euroopan suurikokoisin ostoskeskus.

Pohjoinen Costa Blanca

Monien mielestä pohjoinen Costa Blanca on Espanjan kauneinta aluetta. Tämä alue sijaitsee Alicanten pohjoispuolella. Maisema on vuoristoista ja kaupungit ovat kooltaan pieniä. Suuri osa väestöstä on espanjalaisia. Tältä alueelta ei löydy suomenkielisiä palveluita. Tältä alueelta löytyvät niin Benidorm, Altea, Albir, Calpe, Denia kuin Javeakin.

Benidormissa on asukkaita noin 72 000 ja kaupungista löytyy vilkasta yöelämää. Albirissa asukkaita on noin 21 000 ja sieltä löytyy mukavat asumispuitteet sekä puitteet lomailua silmällä pitäen. Alten tarjoaa rauhallisen ilmapiirin, jossa on mahdollista viettää rentouttavaa lomaa. Julkinen linja-autoyhteys toimii edellä mainittujen kaupunkien välisellä alueella. Välimatkaa kaupungeilla on noin 15 kilometriä.
Pohjoisen Costa Blancan valttikortteja ovat upeat maisemat – meri sekä vuoristomaisemat. Benidorm tarjoaa vilkasta yöelämää sekä hyvät puitteet rantalomalle. Albirin maasto on tasaista ja helppokulkuista. Alteasta löytyy viehättävä vanha kaupunki sekä valkea mukulakiviranta. Paikallisjunayhteys palvelee asiakkaita, jotka haluavat matkustaa Alicantesta Deniaan ja takaisin.

Pikkukaupunkielämä on tyypillistä pohjoiselle Costa Blancalle, lukuun ottamatta Benidormin aluetta. Alueen ilmapiiriä voidaan luonnehtia leppoisaksi. Vuoristossa sijaitseva talo voi olla oiva valinta sellaiselle, joka nauttii luonnonrauhasta sekä jylhistä maisemista, kun taas vilkkaampaa elämää kaipaava suuntaa todennäköisemmin Benidormiin tai eteläisen Costa Blancan alueelle.

Ennen asunnonostopäätöstä kannattaa tutustua huolellisesti erilaisiin alueisiin ja matkustaa mahdollisuuksien mukaan paikan päälle. Espanjaan lentää nopeasti ja näppärästi, minkä lisäksi lentoja voi nykyisin löytää edullisesti. Voikin tulla edullisemmaksi lentää paikan päälle varmistamaan asuntokauppojen onnistuminen kuin tehdä huonot asuntokaupat ainoastaan siitä syystä, ettei ole ottanut asioista riittävästi selvää etukäteen.